Vă prezentăm un medicament revoluționar

Se recomandă folosirea lui în fiecare zi.

Vă prezentăm un medicament revoluționar: scade inflamația, scade LDL colesterolul (adică cel rău, cu potențial aterogen), diminuează riscul de fibrilație atrială (acea tulburare de ritm descrisă în materialul despre palpitații) sau ateroscleroză (procesul de îngroșare a peretelui arterial prin depunere lipidică), optimizează tensiunea arterială, reduce sinteza de molecule proinflamatorii, optimizează glicemia și acțiunea insulinei în toate țesuturile, reduce țesutul gras, crește eliberarea de serotonină și dopamină (molecule dezirabile, că doar aduc și mențin plăcerea), precum și multe alte efecte benefice.

Acest medicament se pune cu grijă pe picioare, după care este obligatoriu să se facă mișcare aproximativ 30-45 de minute, la ritm susținut, fie că vorbim de mers viguros sau alergat ușor. Se recomandă folosirea lui în fiecare zi.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Medicamentul se cheamă așa: o pereche bună de adidași.

Faceți exerciții fizice în fiecare zi, pentru tonus fizic și psihic, pentru sănătate. Mersul pe distanțe lungi, la pas rapid, cât să se poată încă susțină o conversație fără gâfâit este deosebit de benefic și chiar scade riscul cardiovascular. Alergarea pe bandă sau ideal în aer liber înseamnă sănătate.

Cei cu probleme cardiace au nevoie de consult și indicații speciale din partea medicului. Chiar și după un infarct miocardic acut, mișcarea este importantă și ar trebui să stea la baza oricărei strategii de menținere a sănătății. Cei supraponderali sau obezi vor avea grijă la sporturile alese, pentru că multe vor suprasolicita articulațiile, putând accelera distrugerea cartilajelor (una din cauzele principale ale artrozei este suprasolicitarea articulației), aici fiind nevoie de slăbit prioritar prin alimentație, apoi mișcare introdusă gradual.

Suferinzii de diabet vor lua în calcul consumul de glucoză sporit la efort – pot face mai ușor hipoglicemie dacă își păstrează aceeași dietă restrictivă raportată la schema de tratament. E și mai important acest aspect în cazul diabeticilor cu dependență de insulină.

Sportul la cei cu afecțiuni diagnosticate se va face după o sfătuire atentă cu medicul curant. Sportul intens, la cei fără patologii cunoscute, se va face ideal după un consult cardiologic minuțios, excluzându-se diverse afecțiuni care pot pune probleme grave (spre exemplu sindrom Brugada care poate da artimii fatale). Exercițiile fizice vor duce la optimizarea tensiunii, pulsului, colesterolului, menținerea vaselor de sânge la parametri normali. Atenție, fără o alimentație pe măsură și odihnă corespunzătoare, sportul singur nu va face minuni.

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨