Dezastrul din educație
imagine Dreamstime

Ca un naiv ce sunt, am aruncat un ochi pe comentariile unei postări în care demontam niște mituri din medicină.

Constat cu surprindere că majoritatea reacțiilor sunt demne de oameni care fie s-au oprit la clasa a patra, fie n-au trecut deloc pe la școală. Și e cumplit de trist. Ne trezim într-o țară în care sunt promovate toate miturile și fantasmagoriile, iar oamenii le îmbrățișează și cred în ele.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Care e problema în fond? Tot educația. E dezastru. Până nu resetăm învățământul românesc, nu avem nicio șansă să schimbăm țara asta. E atât de multă prostie în jur încât îți vine să plângi. Școlile sunt doar clădiri, profesorii sunt plătiți prost, manualele sunt halucinante, programele sunt defectuoase, violența împotriva cadrelor didactice escaladează, avem analfabeți pe bandă rulantă și, dincolo de sutele de mii de analfabeți, probabil alte milioane care habar nu au pe ce lume trăiesc.

Ne mai mirăm de voturi, de ură, de reacții stupide. Ne mai mirăm că oamenii nu citesc. Ne mai mirăm că oamenii sunt nepăsători. Ne mai mirăm că ei cred toate inepțiile care le ajung în fața ochilor.

Trebuie să schimbăm educația și apoi discutăm de alte lucruri. Dar cum să o facem, când puțini au fost cei care s-au interesat de ea? Cum să o facem, când dăm o mulțime de bani pe lucruri de multe ori inutile? Cum să o facem, când peste tot plutesc tratamente fantasmagorice, antivacciniști, păreriști și nimeni dintre oficiali nu ia vreo măsură clară? Cum să o facem, când 2 din 10 copii abandonează școala? Ne vom trezi oare să ne fixăm prioritățile și să investim timp, energie, resursă umană veritabilă și bani în componentele cruciale de care va depinde viitorul nostru ca țară?

N-aș vrea, sincer, să mă mai cutremur citind comentariile oamenilor.

Leapșa de Sănătate s-a născut ca un răspuns la toate neajunsurile, mai ales cele din componenta de educație medicală. Vom continua să oferim informații care respectă adevărul științific, păreri pertinente, liste organizate logic și materiale ușor de ținut minte, toate realizate de către medici. Vă mulțumim pentru distribuiri și susținere.

 

Un editorial de dr. Vasi Rădulescu, fondator #leapșadesănătate

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨