dr Vasi Rădulescu fondator Leapșa de Sănătate

Au apărut de-a lungul ultimelor luni tot felul de reacții. Cele mai multe au fost pozitive și ne bucurăm că oamenii au înțeles utilitatea acestui proiect. Dincolo de asta, nu vom putea schimba părerea oamenilor din extreme, a celor care sunt ferm convinși că vaccinurile sunt nocive, a practicanților de terapii cu unde magice sau alte minuni care n-au niciun fundament științific.

Totuși, atunci când am construit acest proiect, mi-am propus să:

Apasă like pentru sfaturi gratuite

1. Oferim oamenilor o educație medicală veritabilă, cu articole făcute de medici. Materiale ușor de înțeles, dar și povești de prin spital, pentru a prinde mai bine sentimentele unui medic care se confruntă cu tot felul de neajunsuri. Ale unui medic care este și el om. Avem nevoie de empatie bilaterală, într-un sistem medical plin de neajunsuri în care se dezvoltă tot mai multă ură. (articol aici)

2. Determinăm oamenii să nu mai risipească banii pe terapii care nu au cum să funcționeze, pot face rău, pot întârzia prezentarea la medic, pot distruge orice fărâmă de șansă. O terapie „naturistă” în cancer nu va avea niciun rezultat pozitiv. O cură cu vitamină B17 (amigdalină), la fel. Un laser adus de la ruși nu va trata niciun diabet. Soluțiile acestea par hilare, dar din păcate sunt abordate de mulți oameni care plătesc bani grei și sunt păcăliți. (articol aici)

3. Aducem o conștientizare a faptului că nu e bine nici să ne îndopăm cu pastile. Am fost criticați că suntem vânduți Big Pharma, că demontăm terapiile alternative pentru a face oamenii să cumpere medicamente alopate. În realitate, am îndemnat mereu la prudență, moderație, logică. Am spus că trebuie să avem grijă la pastile. (articole aici, aici și aici)

4. Să aducem în primplan prevenția. Aveți grijă de voi. Mi-ar plăcea, ca medic, să nu mai am pe cine trata. Să fim atenți la viața noastră și să nu ne batem joc de ea. (articol aici)

5. Să demontăm miturile care n-au nicio noimă. Suntem un popor ciudățel. Credem tot felul de lucruri și cu greu ne desprindem de ele. Pentru asta trebuie să batem moneda pe educația bună. Educație, educație, educație. (articole despre mituri aici, aici și aici)

Am reușit lucruri frumoase. S-a depășit numărul de 1.000.000 de lepșe date până acum, iar articolele sunt citite de sute de mii de oameni în fiecare lună. Ne bucură asta. E timpul să mergem și mai departe.

 

Ce vom face în perioada următoare:

1. Materiale video în care explicăm frumos tot ce vă poate interesa. Un studio la prietenii de la editura BookZone, cei care m-au ajutat enorm în apariția cărții Dragă inimă, este în lucru și va fi gata în scurt timp.

2. Emisiuni live cu medici și oameni importanți de la care putem învăța cu toții. Încercăm să facem cel puțin una la câteva săptămâni.

3. O carte excelent structurată, cu informații fundamentale, pe care orice familie ar trebui să o aibă în casă. Facem tot posibilul să apară la finalul anului sau la început de 2019.

4. Pregătim articole noi scrise de medici cu notorietate.

Bilanț financiar. Am anunțat din start că ne dorim o platformă susținută material de către cititori, pentru că așa ni se pare firesc. O platformă care să poată continua independent de alte grupuri editoriale și ideal fără reclame vizuale agasante, pentru ca focusul cititorului să fie pe conținut. Am ajuns rapid la 840 de susținători pe Patreon, care s-au înscris ca patroni, alocând sume mici, de 1-2-3$ pe lună. Asta a ținut doar o lună, pentru că numărul s-a prăbușit la 490, ulterior la 380. Patreon oprește 5%, apoi alte procente rămân la alt operator financiar, apoi, după taxe, platforma noastră rămâne cu ~700$. E mai mult decât nimic, dar suma este infimă pentru un asemenea proiect care a avut 750.000 de cititori în prima lună. Trebuie să găsim rapid alte căi de monetizare și sperăm să o facem astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul fantastic. Mulțumim pentru lepșele date. Mulțumim pentru sprijinul oferit pe Patreon. Mulțumim Dreamstime pentru asigurarea pozelor.

 

dr. Vasi Rădulescu, fondator #leapșadesănătate.

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨