Legea vaccinării

Un mare pas înainte pentru România a fost făcut azi: legea vaccinării a primit aviz favorabil în comisia de sănătate.

Printre altele, părinții care refuză vaccinarea copiilor vor fi informați de grupuri specializate. Dacă nu participă la sesiunile de informare din surse competente, vor primi amenzi usturătoare. Dacă participă și totuși refuză vaccinarea, iar amenzi.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Dacă există cazuri în care vaccinarea nu e recomandată, medicii specialiști vor analiza atent problema și se vor pronunța.

Altfel nu ne jucăm. Vaccinurile sunt apogeul medicinei moderne și lor le datorăm faptul că suntem aici, cu controlul actual pe bolile infecțioase, cu speranța de viață actuală, cu mortalitatea infantilă coborâtă enorm.

Vă aduc aminte că suntem pe primul loc în Europa la cazuri de cancer de col uterin și mortalitate dată de acest cancer. Ei bine, majoritatea cazurilor de cancer de col sunt evitabile prin vaccinarea anti-HPV, care la noi e o poveste tristă. Tragică, mai bine zis.

Deci, un mare bravo. Să o vedem adoptată. Iar antivacciniștii inconștienți să fie amendați usturător, că asta merită.

Dr. Vasi Rădulescu

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨