Noul coronavirus: de unde să ne informăm

Valul de fake news care circulă acum este incredibil. OMS a vorbit pentru prima oară despre o infodemie, cu informații false care au umplut internetul, capabile de foarte mult rău. Accesul atât de ușor la informație este o armă cu două tăișuri, iar educația medicală înseamnă să învățăm și de unde ne putem extrage datele: organizațiile internaționale care activează în domeniul sănătății, platformele care au în spate profesioniști adevărati, medicii care-și rup din timpul lor pentru a scrie, jurnaliștii care nu aleargă după trafic la kilogram. Haideți să trecem în revistă cele mai bune surse:

OMS este Organizația Mondială a Sănătății. Toate update-urile lor sunt aici, efortul făcut este uriaș, iar declarațiile șefului acestei organizații interguvernamentale sunt pur și simplu grozave.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

CDC vine de la Centers for Disease Control (s-ar traduce Centre de Control al Bolilor) și este una dintre cele mai respectate organizații din SUA și din întreaga lume. Portalul lor de informare despre noul coronavirus este aici

worldometer oferă statistici aproape în timp real privind numeroase probleme de pe tot globul. Actualizările despre coronavirus sunt aici

Dr. Vasi Rădulescu este fondator #leapșadesănătate, autor a 6 cărți despre educație medicală, scrise pe înțelesul tuturor. Scrie în fiecare zi pe pagina de Facebook, aici, iar mai nou are și clipuri video pe YouTube.

Dr. Mihai Craiu este medic pediatru, cunoscut pentru eforturile sale uriașe de a informa corect părinții prin intermediul paginii Spitalul Virtual pentru Copii. Aici găsiți și multe postări despre noul coronavirus.

Dr. Vlad Mixich este expert în politici de sănătate, iar postările lui sunt mereu la obiect, excelent sintetizate, cu cele mai bune surse. Îl găsiți aici

Dr. Mihail Pautov este un chirurg tânăr ce explică excelent diferite lucruri din medicină. Îl găsiți pe Instagram, Facebook și YouTube.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile are secțiune specială despre noul coronavirus și o găsiți aici

Dr. Otilia Țigănaș este medic de familie, un bun profesionist și minunat educator. Pe blog găsiți o mulțime de materiale utile.

Pe Republica găsiți mereu informații și opinii dintre cele mai bune.

G4media și Newsweek sunt produse editoriale echilibrate, independente, care nu practică fake news, clickbait și alte acțiuni caracteristice majorității presei de la noi.

Informați-vă bine, țineți un ochi pe secțiunea specială Coronavirus de pe #leapșadesănătate, aplicați măsurile de siguranță, stați acasă dacă puteți în perioada asta, investiți în educația medicală.

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨