E suficient. Trăim o perioadă cumplită, iar pe emoția oamenilor escaladează o mulțime de impostori care promovează leacuri improvizate, ignoranți care diseminează conspirații și fake news. Am luat decizia să construiesc aici niște rubrici speciale în care să-i semnalizez, iar mai departe, depinde de cititori, jurnaliști, medicii onești, politicieni și juriști ce măsuri se vor lua. Unele sunt direct cazuri penale, după cum vom vedea imediat.

Mai multe persoane mi-au trimis de dimineață linkul unei postări. N-am putut vedea conținutul, pentru că se pare că aveam deja block pe pagina respectivă. Am primit repede două capturi de ecran și m-am oripilat. Era vorba despre deja celebrul Adrian Cacovean, antivaccinist convins, promotor al homeopatiei, al leacurilor improvizate, luptător cu poziții extreme împotriva medicilor care fac medicină adevărată. Din postările care au ajuns la mine în anii trecuți, am observat că acest medic face homeopatie, operează pacienți cu probleme vasculare, tratează și copii, face infiltrații homeopatice în articulații, face și operații estetice, lista poate continua. Postarea de dimineață era despre un tratament homeopatic împotriva noului coronavirus.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Să ne înțelegem. Vorbim despre un virus puternic care a generat mii de decese în Italia, iar acum nu avem un tratament standardizat pentru Covid-19. Medicii au devenit supereroi care intubează, gândesc scheme de tratament care să dea rezultate, muncesc pe rupte pentru a salva oamenii, fac cercetare pentru a obține cât mai repede un vaccin. Și vine acest medic antivaccinist cu o soluție pe care le-o prezintă celor mulți de se uită în gura lui. Un remediu care nu avea cum să aibă eficiență, fără omologare, fără studii, fără nicio dovadă științifică. Îl și promovează în farmacia naturistă a soției, că totul se leagă în viață.

Acest impostor se folosește de emoția oamenilor pentru a face bani. Nu mai e fake news, e atentat la siguranța oamenilor, e caz de plângere penală. Semnalul meu a fost repede preluat de Digi24, a ajuns la politicieni, la jurnaliști, la medici. Vlad Gheorghe a făcut deja plângere penală împotriva individului iresponsabil și ticălos.

Așa trebuie să acționăm. Să nu mai tolerăm astfel de specimene. Să semnalizăm cazurile, cineva să ia măsuri concrete. Doar așa vom scăpa de ei și vom lăsa loc medicinei adevărate, bazată pe dovezi clare, nu pe fabulații.

Dr. Vasi Rădulescu

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨