vaccin coronavirus
poza aparține OncoGen, ea a fost postată pe pagina oficială de Facebook a companiei timișorene

O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen
P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!
❗️Important: Acest vaccin este deocamdată în fază de testare in laborator pe celule umane.

Așa arată o postare (i)responsabilă de ieri (n.a. 25 martie 2020) a companiei timișorene OncoGen, e pagina oficială de Facebook. Vedeți mai sus ce poză au pus acești oameni care reprezintă chipurile o companie serioasă din domeniul cercetării farmacologice de vârf – în poză apar o seringă, o fiolă, câteva containere cu un peptid, dar pe masă se văd clar picături de, atenție mare, mercur! Adică ești companie mare, te lauzi că ai vaccinul (nu-l ai, vaccinul e produsul finit ce necesit teste peste teste, totul riguros, aprobare finală, studii), faci să fiarbă presa (tot cea iresponsabilă), dai apă la moară emisiunilor aiuritoare (știrea a fost la Gâdea, live, cu titlu uriaș pe burtieră), dar nu te duce capul să folosești măcar o poză de stoc bună.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Cum să pui poză cu vaccin și mercur lângă, dând practic apă la moară conspiraționiștilor și antivaxxerilor? Cum să faci asta?

Un vaccin împotriva SARS-Cov-2 nu va fi gata mai devreme de un an. Nu se poate altfel. Nu are nimeni vaccinul, nici giganții mondiali, cu atât mai puțin o companie românească.

Știrea intră lejer la fake news și prostie crasă pentru livrarea mesajului, dar mai ales pentru alegerea acelei poze.

Dr. Vasi Rădulescu

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨