Mitul vitaminelor și mineralelor în lunile cu ”R”
imagine oferită de Dreamstime

Au circulat, când eram încă la început cu toată nebunia aceasta, liste de medicamente utilizate de medici pentru a preveni infecția cu SARS-Cov-2. Ele conțineau trachisept, vitamina C și D administrate după un protocol ce includea obligatoriu și gargare. Pe scurt, o fantasmagorie. Nu era nimic validat de vreun medic serios acolo. Nu poți preveni infecția astfel, ci stând acasă, spălându-te bine pe mâini, evitând pe cât posibil contactul cu alte persoane.

Apoi au început să circule liste cu medicamentele folosite de medici pentru a trata Covid-19. Nu există, la acest moment, niciun medicament capabil să trateze infecția cu acest coronavirus. Sunt mai multe substanțe sau combinații în discuție și în uz clinic, rezultatele sunt diferite, nu există studii redutabile care să arate lucruri certe. Mai simplu spus, se încropește, că e stare de urgență maximă și interesul este să se salveze cât mai mulți oameni. Și nu, aceste liste nu trebuie făcute publice, promovate de orice vedetuță, mai ales într-o țară în care automedicația e la cote înalte – tentația de a procura prin orice mijloc vreun medicament și a-l lua în scop preventiv sau curativ poate duce la consecințe dramatice. Medicamentele acelea se dau la indicația medicilor care au experiență, care pot face testări suplimentare, care pot ține un ochi vigilent pe cazuri, să nu apară reacții adverse.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

A circulat, mai nou, vaccinul de la Timișoara, anunțat ca fiind gata, cu surle și trâmbițe. Nu e niciun vaccin gata, nu poate fi loc de grabă aici, e nevoie de teste suplimentare, de studii pe oameni, de aprobări peste aprobări. Nu se joacă nimeni cu vaccinurile.

Aveți mare grijă și cu suplimentele, homeopatele, paracetamolul. Suplimentele nu întăresc nicio imunitate. Homeopatele nu au nicio eficiență dovedită în nimic, cu atât mai puțin în Covid-19. Paracetamolul să fie luat în caz de febră, dureri, dar respectând indicațiile.

Vă ofer câteva articole suplimentare, corelate cu informațiile de aici:

Fake news: “Avem vaccinul! Azi incepem testele!”

Impostorii: Dr. Cacovean și leacul homeopatic împotriva coronavirusului

Coronavirus vs. Polidin

Coronavirus: cum să întărești imunitatea

Coronavirusul vs. Vitamina C

Coronavirus: prea multă debusolare

Stați în casă! Informați-vă eficient. Citiți. Construiți-vă acum atât de importanta educație medicală.

Dr. Vasi Rădulescu

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨