Foaia de varză și dispariția monturii

Se întâmplă să aveți o montură la picioruș? Nu aveți? A, nu știți ce e aia montură? Nu-i nimic, vine și explicația. Montura e atunci când osul vine câș, iese în evidență, deformează piciorul, deformează pantoful, deformează spațiul și influențează gravitația universului. Iar ca să tratați așa ceva, potrivit experților de pe interneți, nu aveți nevoie de vreun ortoped hiperspecializat, doamne ferește. La ce bun să vă taie ăla oasele? Apelați cu încredere la foile de varză! Puneți-le pe montură și așteptați cinci, cincizeci sau cinci milioane de ani. Dacă totuși au trecut cinci milioane și nu a dispărut montura, luați de la farmacie sau tehnică medicală una bucată orteză cu care sugrumați piciorul, să puneți oasele la capul lor, gândind fără capul vostru, că așa vă spun miile de site-uri întreținute de habarniști care n-au văzut niciodată o carte de medicină.

Montura nu trece cu varză. Sau cu mititei și muștar. Nici cu orteză. Trece cu bisturiu. Îmi pare rău să vă demoralizez, dar mi-am asumat rolul acesta de mulți ani și asta e, m-am împăcat cu ideea. Genială mi s-a părut o altă fază: unei doamne i s-a recomandat să pună praz în oțet, să-l țină peste noapte și apoi să apeleze la amestec pentru a trata o montură. Doamna a comentat debusolată: și cu prazul ăsta ce fac, îl pun pe picioare sau îl mănânc?

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Textul face parte din cartea O să te tragă curentu (și alte mituri despre sănătate)

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨